Ads Top

Κομπούχα: Το Θαυματουργό μανιτάριΣτη σημερινή εποχή βιώνουμε μία επιστροφή στις φυσικές θεραπευτικές μεθόδους και σε φάρμακα και τροφές φυσικής προέλευσης- μακριά από βιομηχανοποιημένα προϊόντα. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους της μεγάλης γοητείας που ασκεί στο σύγχρονο άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την διατήρηση της υγείας του το υγιεινό ποτό που νομάζεται Κομπούχα.
Το Κομπούχα προέρχεται από την περιοχή της Ανατολικής Ασίας και πέρασε στη Γερμανία μέσω της Ρωσίας στις αρχές του εικοστού αιώνα. Αυτό το παμπάλαιο σπιτικό γιατρικό χρησιμοποιείται όλο και πειρισσότερο και σε άλλες χώρες για την καταπολέμηση πολλών προβλημάτων υγείας ή απλώς για την ευεξία που προκαλεί σε όσους το πίνουν. Το "μανιτάρι" έχει τη μορφή ζελατινοειδούς, σκληρής και επίπεδης μεμβράνης. Ζει σε διάλυμα από νερό, τσάϊ και ζάχαρη, στο οποίο πολλαπλασιάζεται συνεχώς μέσω εκβλάστησης. Ο "μυκητώδης" δίσκος στην αρχή απλώνεται σ'ολόκληρη την επιφάνεια του δοχείου που τον περιέχει και κατόπιν αυξάνει το πάχος του. Όταν κάποιος το φροντίζει σωστά, το "μανιτάρι" ευδοκιμεί, εκβλαστάνει, και θα συντροφεύει τον ιδιοκτήτη του σε όλη του τη ζωή. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ζύμωσης και οξείδωσης, το μανιτάρι πραγματοποιεί διάφορες πολύπλοκες αντιδράσεις μέσα στο διάλυμα θρέψης του. Τρέφεται από το τσάϊ και τη ζάχαρη και σε αντάλλαγμα παράγει μέσα στο ποτό άλλες πολύτιμες για τον άνθρωπο ουσίες. Επομένως η καλλιέργεια Κομπούχα είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό μικροσκοπικό βιοχημικό εργοστάσιο.
Από πάρα πολλές ερευνητικές εργασίες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες, έχει διαπιστωθεί ότι το ποτό Κομπούχα περιέχει τα ακόλουθα συστατικά:
Ι) Γλυκουρονικό οξύ, ουσία που παράγεται και από το συκώτι μας για την απέκκριση των τοξινών.
ΙΙ) Γλυκονικό οξύ, που τονώνει το σύστημα των ενδοκρινών αδένων.
ΙΙΙ) Γαλακτικό οξύ, που προάγει την υγιή εντερική χλωρίδα.
ΙV) Οξικό οξύ, που διεγείρει το μεταβολισμό.
V) Ζωτικές μαγιές, που αποτελούν ευεργεσία για το πεπτικό σύστημα.
VI) Ένζυμα, που δίνουν ώθηση στις σωματικές λειτουργίες, σημαντικά για το μεταβολισμό της ενέργειας και την πέψη.
VII) Τις βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6 και Β12
VIII) Φυλλικό οξύ, για τα κύτταρα του σώματος.
IX) Βιταμίνη C, που είναι αντιοξειδωτικό μέσο, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την αντοχή.
X) Τις βιταμίνες D και K, για τα οστά και το δέρμα.
XI) Σίδηρο, Ψευδάργυρο, Νάτριο, Μαγγάνιο, Κάλιο, Ασβέστιο και Χαλκό.
ΧΙΙ) Αντιβιοτικές ουσίες
ΧΙΙΙ) 14 διαφορετικά αμινοξέα, ανθρακικό οξύ, δικαρβοξυλικό οξύ, κιτρικό οξύ και ταννίνες.
Μεταξύ των πολλών, καλά τεκμηριωμένων ευεργετικών αποτελεσμάτων του ποτού Κομπούχα είναι και τα ακόλουθα:
- Καθαρίζει το αίμα
- Βοηθάει στη λειτουργία του συκωτιού, των νεφρών, της χοληδόχου κύστης και του πεπτικού συστήματος.
- Βελτιώνει τον μεταβολισμό.
- Επενεργεί ως αποτρεπτικό σε ορισμένα είδη καρκίνου
- Ανακουφίζει από αλλεργίες και αρθριτικά
- Καθυστερεί τα συμπτώματα γήρανσης.
- Μετριάζει τα συμπτώματα από το AIDS
- Πάνω απ όλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Στο βιβλίο των Εκδόσεων Εισέλιξη "Κομπούχα, το Παραδοσιακό Ελιξίριο της Ανατολής" των Alick & Mari Bartholomew θα βρείτε συμβουλές αντιμετώπισης διαφόρων διαταραχών με το Κομπούχα και με άλλες φυσικές μεθόδους, ιστορικά ασθενών, συνταγές μαγειρικής, παρασκευή φυσικών καλλυντικών και χρήση του Κομπούχα σε ζώα και φυτά.
Αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας και την υγεία των συνανθρώπων σας με ανέξοδο τρόπο, μπορείτε να πάρετε μια καλλιέργεια Κομπούχα από κάποιον που την χρησιμοποιεί και να ακολουθήσετε τις οδηγίες πώς να την αναπτύξετε, να τη διατηρήσετε υγιή και να τη διαδώσετε.
Για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί σοβαρά με την καλλιέργεια του παραδοσιακού ελιξιρίου της Ανατολής, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο 2103601622 και να του δώσουμε δωρεάν έναν μήκυτα Κομπούχα, φτάνει να έχει μαζί του ένα βάζο του ενός λίτρου.


 (Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του περιοδικού Holistic Life τεύχος 55, Μάϊος-Ιούνιος 2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.